Együtt népszerűsíti az e-motorsportot a Toyota és a Thrustmaster

A versenypályákon az utóbbi időben sikert sikerre halmozó, múlt hétvégén a Le Mans-i címvédéssel a Hosszútávú Világbajnokság (WEC) 2018/2019-es évadjában világbajnoki címet szerző Toyota bejelentette, hogy együttműködésre lép a Thrustmasterrel, a játékkontroller-ipar egyik világvezető márkájával.

Céljuk, hogy az e-motorsportot minél szélesebb közönség számára tegyék elérhetővé és vonzóvá. Az együttműködés keretében érkeznek majd hivatalos TOYOTA GAZOO verseny-szimulátorok is a Thrustmaster T-GT hivatalos kormánykerekével. Az első közös találkozás a nagyközönséggel egyébként éppen a Le Mans-i 24 órás verseny keretein belül történt, ahol a TOYOTA GAZOO Racing Rajongói Faluban bemutatkozott a TOYOTA GAZOO Racing Rajongói Hűségprogramja is.

A Toyota sikerszériában lévő versenyistállója, a TOYOTA GAZOO Racing vadonatúj hivatalos versenyszimulátorait még élvezetesebbé teszi a Thrustmaster által gyártott csúcs T-GT kormány a Play Station 4 Gran Turismo Sport játékában. A szett bemutatására a FIA Hosszútávú Világbajnokság (WEC) 2018-2019-es évadának fináléjában, a 24 órás Le Mans futamon kerül sor, amelyet egyébiránt a Toyota ismét dupla dobogóval húzott be, nem csupán megvédve tavalyi Le Mans győztesi címét is, de megszerezve a pilóták és konstruktőrök világbajnoki címét egyaránt.

A GR Supra GT Cup (a világ első egymárkás e-motorsport versenysorozata a Gran Turismo Sport játékon) sikeres elindítását követően a TOYOTA GAZOO Racing hivatalos versenyszimulátorait úgy tervezték, hogy az európai rajongók is betekintést nyerhessenek az e-motorsport izgalmas világába és lehetőségeibe. További céljuk, hogy más Toyota események alkalmával még szélesebb közönségnek is bemutassák a versenyt.

A T-GT egy csúcskategóriás kormánykerék, ami a Thrustmaster mérnökeinek és a Gran Turismo megalkotóinak többéves együttműködéséből született. A TG-T minden olyan érzetet megad, ami az ultra-valóságos versenyélményhez kell, méghozzá olyan innovatív és egyedi technológiák segítségével, mint például a mélyreható erő-visszacsatolási érzés a kormányoszlopban. A folytonosság, a pontosság és az élethű megoldások a vezető képességeinek határait feszegetik, megadva ezzel az e-bajnokság világának teljes élményét. A Thrustmaster T-GT-t használják a FIA által elismert Grand Turismo bajnokságokon is, amelynek szintén a TOYOTA GAZOO Racing a hivatalos partnere.

A TOYOTA GAZOO Racing és a Thrustmaster együtt jelent meg a múlt hétvégi Le Mans-i 24 órás versenyen is

A Le Mans futamra ellátogató rajongók próbára tehették képességeiket, méghozzá olyan időeredményekhez viszonyítva, melyeket a TOYOTA GAZOO Racing FIA Hosszútávú Világbajnokság csapatának pilótái állítottak fel a szimulátoron a TOYOTA GAZOO Racing Rajongói Faluban. A “GR Supra GT Cup Demo” ezen kívül egy minibajnokság platformjaként is szolgált: itt a rajongók minden nap, illetve a verseny végén olyan, a Thrustmaster® által felajánlott díjakat nyerhettek, mint például egy T150 kontroller. A TGR Rajongói Falu egyébriánt az élmények gazdag tárházát kínálta, lehetőséget adva arra, hogy a közönség bekukkanthasson a színfalak mögé. A látogatók részt vehetnek egy különleges “Műhelylátogatáson”, egy “Bokszutca Kihíváson” a TS050 HYBRYD versenyautóval, és átélhették a “Cockpit Élményt” is, ahol megismerhették a TOYOTA GAZOO Racing különböző versenygépeit. Itt tartották egyébként a Toyota GR Supra GT4 Concept franciaországi bemutatkozását is, a rajongók pedig találkozhattak a TOYOTA GAZOO Racing múlt hétvégén ismét történelmet író WEC csapatának pilótáival is.

A FIA Rally Világbajnokságban eltöltött két sikeres évet követően a Le Mans versenyen mutatkozott be először a TOYOTA GAZOO Racing Fan Hűségprogram is. A TOYOTA GAZOO Racing Rajongói Csapat bejárta a Circuit de la Sarthe pálya különböző részeit, és ellátogatott az ehhez kapcsolódó rajongói helyszínekre, kempingekbe is. Részt vettek továbbá a Le Mans városának központjában megrendezett Pilótaparádén, ahol a csapat találkozott a motorsport rajongóival, akik közt naponta értékes díjakat sorsoltak ki. A szerencsések TGR márkajelzéssel ellátott ajándékokat kaptak és ezekkel szurkolhattak a verseny során a TOYOTA GAZOO Racing WEC csapatának – a eredmények tanúsága szerint sikerrel.

Top