15 perc alatt elkapkodták az első 100 ausztrál Suprát

Hatalmas az érdeklődés a 17 év után feltámadó sportautólegenda Toyota Supra iránt – gyakorlatilag minden kontinensen több ezres várólisták alakultak ki a modellre.

Európa az első évben mindössze 900 alap és 90 darab limitált szériás Suprát kapott,  néhány óra leforgása alatt gazdára is talált mind, Ausztráliában ugyanakkor még elképesztőbb a helyzet: a Supra-rajongók 15 perc alatt megvásárolták az idén a kontinensnek allokált 100 leszállított példányt.

A Toyota elmúlt időszakban sikert sikerre halmozó, WRC (Rally Világbajnokság) és WEC (Hosszútávú Világbajnokság) világbajnoki címet szerző, Dakar-győztes versenyistállója, a TOYOTA GAZOO Racing jegyzi a 17 év után feltámadó Toyota Suprát, amelyet világszerte elképesztő érdeklődés övez. A japán márka újjászületett sportkocsiját nagy érdeklődés övezi a piacon, a forgalmazónál több ezren érdeklődtek iránta. A Toyotánál korábban még az is szóba került, hogy az óriási érdeklődés miatt sorsjeggyel válasszák ki az első vásárlókat.

Az idén Ausztráliának szánt 100 Supra alig negyed óra leforgása alatt gazdára talált, ezért a Toyota úgy döntött, hogy még két egyenként 100 darabos szállítmánnyal kedveskedik az ottani rajongóknak – több ezren még így is autó nélkül maradnak idén, de a modell iránti világszintű érdeklődés fényében szép gesztus a vállalattól ami vélhetően nem kis logisztikai és gyártási szervezést igényelt.

A kontinensnek szánt kiemelt figyelem vélhetően részben annak is köszönhető, hogy Ausztráliában a Toyota szinte minden újautó-kategóriában domináns szereplő. A kontinensen piacvezető japán márka közel kétszer annyi autót adott el az év első öt hónapjában, mint legfontosabb vetélytársa,  a piac TOP10 legnépszerűbb autójából pedig öt Toyota.

Top