A Tokiói Autószalonon lesz a PlayStation GR Supra GT kupa döntője

A 17 év után visszatérő sportautó-ikon Toyota Supra nem csak az autórajongók és a gyakorlatilag már sorban álló vásárlók körében, hanem az online térben is felkavarta az állóvizet.

A Toyota és a PlayStation által a PS4-es konzolra elindított GR Supra GT kupán tömegek indultak el, a legjobbak pedig a japán autógyártó legújabb bejelentése szerint októberben, a 2019-es Tokiói Autószalonon megrendezett döntőben mérhetik össze képességeiket.

A TOYOTA GAZOO Racing bejelentette, hogy a 2019-es Tokiói Autószalonon rendezi meg a PlayStation (PS4) konzolra kialakított GR Supra GT Kupa döntőjét. A Sony Interactive Entertainment játékában, a Gran Turismo Sport autóverseny-szimulátoron eddig mintegy 430.000 játékos  vásárolta meg a GR Supra versenygépet. A GR Supra GT Kupa áprilisban kezdődött, és népszerűségét jelzi, hogy ma már körülbelül 26,000 versenyző van játékban. A döntőbe jutó három legjobb versenyző meghívást kap a TOYOTA GAZOO Racing Fesztiválra, amit december elején rendeznek a Fuji Speedway versenypályán.

A 2019-es Tokiói Autószalon a GR Supra GT Kupa döntője mellett két másik e-motorsport eseménynek is helyt ad: a 2019-es ‘FIA Gran Turismo Világbajnokság’ ötödik World Tour élő rendezvényének és az E-motorsport Japán U18 Megyék Közti Bajnokságnak.

A GR Supra GT Kupa döntője

Időpont2019. október 26. (az időpont még megerősítésre vár)
HelyszínMEGA STAGE, 1F City Showcase, MEGA WEB
Rövid ismertetőA 24 legjobb versenyző* az öt FIA Gran Turismo Bajnoksági Régióból; a játékosokat a 1-13. futamban elért öt legjobb eredményük alapján rangsorolják.
Résztvevők
Régió Résztvevők száma (terv)
Európa, Közel-Kelet és Afrika10
Észak-Amerika3
Közép- és Dél-Amerika3
Ázsia6
Óceánia2
Összesen24

* A 18. életévüket be nem töltött versenyzők szülői vagy gondviselői kísérettel vehetnek részt

Top