A Lexus LC ismét kisajátította a dobogót a Super GT-ben

A Super GT sorozat negyedik fordulójában, a Chang Super GT futamon a Lexus LC500 szupersportkupéra épülő versenygépek ismét dominálták a versenyt, és gyakorlatilag kisajátították a dobogót – immár másodszor.

A GT500-as géposztályban versenyző, 6-os rajtszámú WAKO’S 4CR LC500 (pilóták: Kazuya OSHIMA / Kenta YAMASHITA) az idei évadban első győzelmét aratta a 2019-es AUTOBACS SUPER GT szériában a thaiföldi Chang International Circuit versenypályáján. Ezzel a Lexus LC500 az idei évadban másodszor ért el hármas futamgyőzelmet: a 37-es rajtszámú KeePer TOM’S (Ryo HIRAKAWA / Nick CASSIDY) a második helyen, míg a 19-es rajtszámú WedsSport ADVAN LC500 (Yuji KUNIMOTO / Sho TSUBOI) harmadikként ért célba. Ezzel összesítettben a negyedik forduló után a bajnokságban a GT500-as kategóriában az első 5 helyen Lexussal versenyző csapatok állnak.

Kazuya OSHIMA (#6, WAKO’S 4CR LC500) 

„Utoljára 2013-ban nyertünk, aztán győzelmünket hosszú ideig nem sikerült megismételni. Így hatalmas volt rajtunk a nyomás. Mostani győzelmünkkel mindazoknak köszönetet mondhattunk, akik támogattak bennünket. A sofőrcsere előtt kissé elveszítettem a hidegvéremet. Egy enyhe ütközés következtében pozíciót vesztettem, ám a csapat villámgyors boxmunkával orvosolta a hibát. Yamashita nagyszerűen versenyzett, szóval a győzelem igazi csapatmunka eredménye volt. Mindenkinek nagyon köszönöm a támogatását. A következő verseny kemény lesz, hiszen extra súllyal kell indulnunk, de igyekszünk mindent megtenni azért, hogy pontokat hozhassunk el.”

Kenta YAMASHITA (#6, WAKO’S 4CR LC500) 

„Fantasztikus volt a csapat ezen a versenyen. Már a kezdetektől keménynek tűnt, ahogy Oshima menetét elnéztem, de végül az első helyről állt ki a boxba. Nagyon gyorsan dolgoztak a szerelők, sikerült a TOM’S csapat előtt visszamennünk a pályára. Tartanunk kellett a pozíciónkat, mindent megtettem, hogy ez sikerüljön. A két TOM’S versenyautó elképesztően gyors volt, próbáltak megelőzni bennünket, de igyekeztem ellenállni. Boldog vagyok, hogy győztünk. A következő versenyen nehezebb autóval indulunk, úgyhogy kemény küzdelem ígérkezik. Ha a hátralévő futamokon sikerül pontokat szereznünk, esélyünk nyílik a bajnokság megnyerésére. Mindent megteszünk, hogy a mezőny élén végezzünk, a magam részéről a bajnoki cím a cél…”

Ryo HIRAKAWA (#37, KeePer TOM’S LC500) 

„Nem a második helyre számítottunk, őszintén szólva győzni szerettünk volna. A legutóbbi versenyen is másodikak lettünk, nem jó érzés egymás után kétszer ezüstérmesnek lenni. Szeretném megtörni ezt a rossz hagyományt. A 6-os számú autó igazán gyors volt. Tudtuk, hogy Thaiföldön jól teljesítenek, úgyhogy számítottunk erre; örülünk, hogy együtt érhettük el a kettős győzelmet. A következő versenyen jobban fogunk teljesíteni.” 

Nick CASSIDY (#37, KeePer TOM’S LC500) 

„Jól versenyeztem. Miután megelőztem a 36-os számú autót, egymás mellett autóztunk a 6-ossal; szerintem ez tetszett a szurkolóinknak. Igazságos csatát vívtunk a 6-os autóval, élvezetes volt Kentával versenyezni. Úgy éreztem, hasonló a tempónk, mindketten nagyon gyorsak voltunk. Lehetett volna jobb is a végeredmény, de összességében jó volt a verseny.”

 Yuji KUNIMOTO (#19, WedsSport ADVAN LC500) 

„A bemelegítés során volt egy ütközésünk, úgyhogy a futam elején kissé aggódtunk. Eleinte a második helyen tudtunk haladni. De miután a sűrű mezőnyben visszaestünk a harmadik helyre, a két első autó felgyorsult, a mi abroncsaink viszont kezdtek lassulni, így arra koncentráltam, hogy épségben tartsam a gumikat. A szakaszom közepe táján kezdtem elveszíteni a tapadást, a versenytársak ott voltak a nyakunkon, de tudtuk tartani a harmadik helyet. Tsuboi-nak szerencséje volt, túljutottunk a nehézségeken, és feljutottunk a dobogóra. Igazi csapatmunka volt, erősnek bizonyultunk a pályán.” 

Sho TSUBOI (#19, WedsSport ADVAN LC500)

„Először rajtolhattunk az első sorból, így úgy gondoltam, hogy van esélyünk a győzelemre. Kunimoto-szan szakasza keménynek tűnt, és mivel az enyém hosszabb volt, ennél is keményebb versenyre számítottam. Próbáltam kímélni az abroncsokat, és amikor kellett, teljes gázzal menni. Meglehetősen messze voltam az első két helyezettől, a biztonsági autó bejövetele szerencsés volt a számunkra. Ezzel az abroncsokat is tudtuk kímélni. Miután kiállt a biztonsági autó, gyorsak voltunk, meg tudtuk előzni a versenytársakat, és visszaszereztük pozíciónkat. A szakasz utolsó részében felzárkóztak az ellenfelek, de a GT300-as mezőny forgalmát kihasználva sikerült megtartanom a pozíciómat. Nem volt egyszerű, de örülök, hogy felléphettünk a dobogóra.„

Csapat bajnokság állása (GT500) 

HelyezésRajtszámCsapatÖsszes pont
1.37LEXUS TEAM KeePer TOM’S46
2.6LEXUS TEAM LEMANS WAKO’S45
338LEXUS TEAM ZENT CERUMO42.5
436LEXUS TEAM au TOM’S32
5.39LEXUS TEAM SARD32
9.19LEXUS TEAM WedsSport BANDOH27.5
Top