Nagycsaládos autó 1 millió kilométer garanciával?

2019. július 1.-től a magyar állam autóvásárlási támogatást ad a legalább három kiskorú gyermeket nevelő családok részére. Ha a család 5 millió forintnál drágább autót szeretne vásárolni, akkor a támogatás mértéke 2,5 millió forint, ha pedig az ár 5 millió forintnál alacsonyabb, akkor az állam 50 százalékkal segíti az autóvásárlást. A támogatás minden 7-9 üléses új személyautóra érvényes, sőt a legfeljebb 2000 km-t futott, 12 hónapnál fiatalabb tesztautókra is. Az autóinak legendás megbízhatóságáról ismert Toyota kínálatában jelenleg 6 modell, a 9 személyes Proace Verso Combi és Proace Verso Shuttle, a 8 személyes Proace Verso Family, és a 7 személyes Proace Verso VIP, Prius Plus és Land Cruiser felel meg a kiírás feltételeinek, hamarosan pedig a 7 személyes Proace City is csatlakozik majd a kínálathoz. A gyártó prémium márkája, a Lexus kínálatában is akad egy modell, a 7 személyes Lexus RX L, amelyre igénybe vehető a nagycsaládos kedvezmény. A Toyota az említett modellek esetében az állami támogatást egyedi kedvezménnyel, kiterjesztett garanciával és finanszírozási ajánlattal egészíti ki, a Proace modellek esetén pedig az ügyfelek az 1 millió kilométeres garanciára is számíthatnak.

A többgyermekes családok számára különösen fontos az autójuk megbízhatósága, nem véletlen hogy az e tekintetben is rendre első helyen végző Toyota és Lexus modellek hosszú ideje a családos vásárlók kedvelt választásának számítanak. A nagycsaládosok autóvásárlását támogató állami programban résztvevő autók esetén ugyanakkor a Toyota további kedvező ajánlatokkal gondoskodik a családok nyugodt és biztonságos autózásáról, így vételár kedvezmény mellett minőségi téli gumival szerelt kerékszettet, valamint plusz 2 év kiegészítő Extracare garanciát is biztosít a vásárlóknak. Ahogyan az alábbiakból kiderül, soha nem érte még meg ennyire 7-9 személyes Toyotát/Lexust vásárolni. A Toyota jelenlegi választékából az alábbi modellek felelnek meg a feltételeknek:

  • Proace Verso Combi (9 személyes)
  • Proace Verso Shuttle (9 személyes)
  • Proace Verso Family (8 személyes)
  • Proace Verso VIP (7 személyes)
  • Prius Plus (7 személyes)
  • Land Cruiser 150 (7 személyes)
  • ezeken felül ősztől az akkor érkező vadonatúj Proace City 7 személyes változata is bekerül a programba

 A Lexus kínálatából 7 személyes Lexus RX L modell elérhető a nagycsaládos autóvásárlási programban. 

Egyedülálló garanciális feltételek

A Toyota által a nagycsaládos program keretében kínált Extracere garancia révén az alapesetben 3 év vagy 100 ezer kilométer gyártói garancia helyett a nagycsaládos programban résztvevő ügyfelek 5 év vagy 200 ezer kilométer garanciával számolhatnak. A nagy sikerű Proace család, azaz a Proace Combi, a Proace Shuttle, a Proace Family és a Proace VIP esetében ugyanakkor már sztenderd vásárláskor is 1 millió kilométéres/5 éves Toyota Proace Extra Garancia jár az ügyfeleknek. A Lexus RX L ötöltő hibrid elektromos változatának megvásárlása esetén az ügyfél 10 év vagy 200.000 kilométer Prémium Hibrid Garanciával számolhat. 

Keréktárcsára szerelt téliabroncs garnitúra és egyedi árengedmények

A nagycsaládos programban jelenleg elérhető hat Toyota (Proace Combi, Proace Shuttle, Proace Family, Proace VIP, Prius Plus és Land Cruiser) és egy Lexus (RX L) mindegyike esetében ajándék alumínium keréktárcsára szerelt téli abroncs garnitúrát is kapnak az ügyfelek, ezen felül azonban a Prius Plus és a Proace Verso család esetén további nagycsaládos árengedményt is kínál a Toyota.

Toyota Prius Plus 

A környezetbarát öntöltő hibrid elektromos Prius Plus modellre a 2,5 millió forintos állami támogatáson felül további 500.000 forintos nagycsaládos készpénzkedvezményt kínál a Toyota az alufelnire szerelt téligumi szett és a plusz két év kiterjesztett garancia mellett.  A modell így a programban már 7.425.000 forinttól elérhető.

Toyota Proace Verso modellcslád (Combi, Shuttle, Family és Verso):

A 2,5 millió forintos állami támogatáson felül a Proace Verso modellcsalád minden tagjára további 1 millió forintos nagycsaládos készpénzkedvezményt kínál a Toyota az alufelnire szerelt téligumi szett mellett. A Proace modellcsaládban széria az 1 millió kilométeres / 5 éves kiterjesztett garancia. A 9 személyes Proace Verso Combi így akár 5.423.000 forinttól, a szintén 9 személyes Proace Verso Shuttle 6.330.000 forinttól, a 8 személyes Proace Verso Family 7.838.000 forinttól, a 7 személyes Proace Verso VIP pedig 12.850.000 forinttól elvihető. 

Toyota Land Cruiser 

A nagycsaládos program keretében a 2,5 millió forintos állami támogatáson felül a Toyota minden hétszemélyes Land Cruiser modell mellé ajándék alufelnire szerelt téligumi szettet és plusz két év kiterjesztett garanciát kínál. A modell így a programban akár 12.560.000 forinttól elérhető.

Toyota Proace City

Az ősszel érkező vadonatúj Proace City árai és a 7 személyes változat esetén kínálni tervezett addicionális családi kedvezmény mértéke még nem elérhető, ám egyértelműen ez lesz a nagycsaládos programban résztvevő legkedvezőbb árú Toyota modell: a gyártó az állami és egyedi családi kedvezménnyel együtt 4 millió forint alatti induló árat ígér.

Lexus RX L

A nagycsaládos program keretében a 2,5 millió forintos állami támogatáson felül a Lexus minden hétszemélyes RX L modell mellé ajándék alufelnire szerelt téligumi szettet kínál. A modell így a programban akár 20.550.000 forinttól elérhető.

Kedvező finanszírozási konstrukciók

A Toyota Pénzügyi Zrt. egyedi fix kamatozású finanszírozási ajánlattal támogatja meg a nagycsaládos program keretében történő autóvásárlást. A konstrukció az állami támogatáson felül minimum 10% saját erőt igényel, a THM értékek pedig az önerő részaránya függvényében az alábbiak szerint alakulnak:

  • Minimum 30% saját erő (állami támogatás nélkül!) 3,9% THM
  • Minimum 20% saját erő (állami támogatás nélkül!) 4,9% THM
  • Minimum 10% saját erő (állami támogatás nélkül!) 5,9% THM

Az alábbi linken a programban résztvevő Toyota modellek esetén 20%-os önerővel kalkulálva a várható havi törlesztő részletek, illetve az adott modellre vonatkozó garanciális feltételek is megtekinthetőek: https://www.toyota.hu/new-cars/7-seater-cars.json

Nagycsaládos program (kivonat)

Minden olyan család, amiben három kiskorú gyermeket nevelnek, kérelmezhet autóvásárlási támogatást: a támogatás mértéke 2,5 millió Ft amennyiben a jármű vételára 5 m Ft vagy nagyobb, és 50%, ha a jármű vételára kisebb, mint 5 m Ft. A támogatás érvényes minden 7-9 üléses új, vagy legfeljebb 2000 km-t futott 12 hónapnál fiatalabb teszt személyautóra. Az igénylés menete a következő:

  • A támogatásra jogosult család benyújtja a kérelmét az Államkincstárhoz.
  • Ha az Államkincstár elfogadja a kérelmet, akkor az erről szóló értesítést ügyfél megkapja.
  • Az Ügyfél szerződik konkrét autóra a márkakereskedővel, az adásvételi/lízingszerződésnek az általános kellékeken kívül tartalmaznia kell: a megvásárolt személygépkocsi típusát, alvázszámát, a bruttó vételárat, a támogatás összegét, az autókereskedő fizetési számlaszámát, illetve adószámát. Ezen felül  szükséges még sz autókereskedő nyilatkozata a szerződésben vagy külön nyilatkozati formában, hogy a megvásárolt gépkocsin a „Családbarát Magyarország” logót elhelyezte.
  • A szerződést a támogatás határozat kézhezvételétől számított 6 hónapon belül meg kell kötni.
  • A vásárlás lehet készpénz és pénzügyi leasing is.
  • A szerződés Államkincstárba beérkezésétől számított 15 napon belül utalja a támogatás összegét az Államkincstárba a kereskedőnek.
  • Az autót legalább 3 évig tulajdonolni kell.
  • Az autóra elidegenítési joga van az államkincstárnak.

Top