Öt üléssel és csúcstechnológiával támad az új Toyota Prius Plug-In Hybrid

A világ leghatékonyabb, és sokáig legnépszerűbb plug-in hibrid elektromos autója, a Toyota Prius Plug-in Hybrid új változata több mint 20 évnyi műszaki innováció és piacvezető fejlesztés minden eredményét felvonultatja. A világ legfejlettebb, negyedik generációs hibrid elektromos hajtásláncát a hálózati töltés lehetőségével, és az opcionális solar panel révén akár 55 kilométeres tisztán elektromos hatótávval kombináló modell belterében is megújult: a korábbi 4 helyett immár 5 ember utazhat az autóban. A felfrissült vonalvezetést az új metálfekete külső fényezés és 17 colos könnyűfém keréktárcsák teszik még markánsabbá.

A Toyota Prius a volt világ első hibrid  elektromos autója, amelynek negyedik generációja a világ legfejlettebb hibrid elektromos hajtását és több, mint 20 év piacvezető, legmagasabb szintű műszaki innovációjának előnyeit kínálja. A Plug-in modellváltozat valójában két autó egyben: egy kifinomult full hibrid hajtású jármű ultra-alacsony, 1,3 l/100 km üzemanyag-fogyasztással és 28 g/km CO₂-kibocsátással (WLTP ciklus szerint mérve), emellett pedig egy teljes értékű, tisztán elektromos hajtású autó akár 55 kilométeres EV-hatótávolsággal és 135 km/órás EV-végsebességgel. A Prius Plug-in ultra-alacsony emissziója és különleges EV-menettulajdonságai olyan élvonalbeli technológiáknak köszönhetők, amelyek még a Toyota modellkínálatában is egyedinek számítanak. A Prius Plug-in hőszivattyús fűtőrendszere például az autó körüli levegő hőjét is hasznosítja, így sokkal hatékonyabban működik, mint a hagyományos megoldások, amelyek a motorból nyerik a fűtéshez szükséges energiát – nem is beszélve az EV-modellek elektromos fűtéséről. Emellett a feltöltés ideje alatt az akkumulátort melegítő rendszer hatékony üzemi hőmérsékletre fűti fel a cellákat, így biztosítva, hogy az akkumulátor teljesítménye és hatékonysága mindvégig megfelelő maradjon, vagyis a hideg időjárás is csak minimálisan csökkenti a Prius Plug-in elektromos hatótávolságát. Végezetül pedig ott van még a nagyméretű napelem, amely elektromos áramot termelve tölti a hibrid rendszer akkumulátorát; ez a megoldás mindmáig egyedinek számít a szegmensben. Az időjárástól függően ez a napelemes rásegítés akár napi 5 kilométerrel is növelheti az EV-hatótávolságot, ami (évente 200 nap vezetéssel számolva) megfelel évi 1000 kilométernyi tisztán elektromos autózásnak. 2016 szeptemberi bemutatása óta több mint 1700 darab, napelemmel felszerelt Prius Plug-in Hybrid talált gazdára, ami annyit tesz, mintha ezek az autók egy-egy évben 1.700.000 kilométert tettek volna meg tisztán napenergiával.

Az új Prius Plug-in Hybrid most sokkal magasabb használati értéket kínál, hiszen a megújult modellben 5 ülés található; a Toyota mérnökei a korábbi kétszemélyes hátsó üléspadot egy harmadik, középső üléssel is kiegészítették, ám gondosan ügyeltek arra, hogy az utasok továbbra is kényelmesen elférjenek. A szállítható személyek számának növelése mellett az új Prius Plug-in Hybrid megjelenése is változott. Az utastér fekete kárpitozását fehér betétek dobják fel, és egy új szövetkárpit is megjelenik a kínálatban, még jobb minőségérzettel töltve meg a kabint. Az utastér felfrissítése mellett az autó látványa is megújult. Az új Prius Plug-in Hybrid immár egy új, “Galaxis fekete” metálfényezéssel is kapható, és a vásárlók opcióként megrendelhetik az új 17 colos könnyűfém keréktárcsákat is.

Top