12 Toyota modellt ajánl ‘Legjobb vételként’ a vezető brit fogyasztóvédelmi szervezet

Az új és használt Toyota modellek vásárlói igazán elégedetten tekinthetnek autóikra, miután a 2019/20 évi Which? Car Guide szerint 12 Toyota modell érdemelte ki a ‘Legjobb vétel’ státuszát.

A Which? elismerései tovább öregbítik a modelljeinek legendás megbízhatóságáról és alacsony üzemben tartási költségeiről ismert Toyota e területen megszerzett hírnevét. Érdemes megjegyezni, hogy a legjobb vételként ajánlott Toyota modellek között nem csupán benzines és öntöltő hibrid elektromos (HEV), de a hálózatról is tölthető plug-in hibrid elektromos (PHEV) Prius Plug-in Hybrid, és a világ első sorozatgyártott abszolút zöld, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó hidrogén üzemanyagcellás elektromos autója (FCEV), a Mirai is helyet kapott.

A saját laborvizsgálatokon, illetve fogyasztói visszajelzéseken alapuló Which? felmérés felsorolja a brit piac legjobb és legrosszabb vételeit, áttekintve az összes kategóriát a városi kisautóktól az MPV-ken át egészen az SUV-kig. Nem meglepő, hogy – tükrözve a Toyotának az alternatív meghajtású járművek iránti elkötelezettségét – a Which? felmérés szerint ajánlott modellek az új kategóriákban egy kivétellel öntöltő hibridek. A kivétel pedig a hidrogén üzemanyagcellás Mirai volt. Az autóvásárlók egyre jobban érdeklődnek az elektromos meghajtású járművek iránt, és különösen jelentős fejlemény, hogy a Which? szerint a Toyota hidrogén üzemanyagcellás Mirai modellje számít a ‘Legjobb vételnek’ nagyméretű autók szegmensében. A Mirai (amire annak bizonyítékaként tekintenek, hogy “a jövő már itt van”) azért kapott magas pontszámot, mert az elektromos autóktól eltérően nem igényel “hosszas feltöltést”.

A Which? Car Guide erős versennyel jellemezhető nagyméretű SUV-szegmensében a Toyota vadonatúj RAV4 Hybrid modelljét  “hatékony, kifinomult és könnyen vezethető” autóként jellemzik, ami “kiváló alternatívát jelent egy dízel SUV-val szemben”.

A spektrum másik végén, a kisautók kategóriájában pedig a 92 százalékban meghibásodás-mentesen működő Toyota Yaris Hybrid szerezte meg a ‘Legjobb vétel’ minősítést.

Folytatva a hibridek diadalmenetét, a hétüléses Prius+ is ‘Legjobb vétel’ lett az MPV-k között, méghozzá az összeszerelés minőségének, kényelmének és a városban mért üzemanyag-fogyasztásának köszönhetően. A Prius hálózatról tölthető hibridjét a “városi üzemanyag-fogyasztás királyaként” aposztrofálják. A Toyota teljes kínálatának megbízhatóságát, illetve a Toyota-vásárlók elégedettségét tükröző Which? Car Guide szerint a forgalmazott Toyota modellek 61 százaléka érdemelte ki a ‘Legjobb vétel’ státuszt.

A díjazott Toyota modellek:

KategóriaModellElismerés
Használt városi autóToyota iQ (2008-2014)Legjobb vétel
KisautóToyota Yaris Hybrid (2012-)Legjobb vétel
Használt kisautóToyota Yaris (2006-2011)Legjobb vétel
Használt középkategóriás autóToyota Auris (2012-2019)Legjobb vétel
Nagyméretű autóToyota Mirai (2015-)Legjobb vétel
Használt nagyméretű autóToyota Avensis (2009-2018)Legjobb vétel
Használt nagyméretű autóToyota Prius Plug-in (2012-2015)Legjobb vétel
Használt kombiToyota Auris Touring Sports (2013-2019)Legjobb vétel
MPVToyota Prius+ (2012-)Legjobb vétel
Használt MPVToyota Verso (2009-2018)Legjobb vétel
Nagyméretű SUVToyota RAV4 Hybrid (2019-)Legjobb vétel
Használt nagyméretű SUVToyota RAV4 (2013-2018)Legjobb vétel
Top