A jövő ökovárosait fejlesztheti együtt a Panasonic és a Toyota

A már eddig is számos területen, köztük a jövő energiaellátását hamarosan forradalmasító szilárd test akkumulátorok fejlesztésében is együttműködő Panasonic és Toyota  bejelentette egy városfejlesztési vegyesvállalat létrehozásának tervét.

Ez újabb hatalmas lépést jelent a jövő teljesen zöld, karbonsemleges és minden korábbinál fejlettebb és magasabb életminőséget lehetővé tévő okosvárosai felé.

A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként ismert, ám a mesterséges intelligencia, a robotika, és a környezetbarát technológiák fejlesztésében is élen járó Toyota, valamint a világ egyik legnagyobb elektrotechnikai vállalata, az okosvárosok koncepcióját érintő kutatások tekintetében vezető Panasonic bejelentette, hogy 2020. január 7-től Prime Life Technologies Corporation néven vegyesvállalatot alapítanak, tokiói székhellyel, amelynek elsődleges tevékenysége a városfejlesztés lesz majd. A működését a jövő ében megkezdő 50-50%-ban a Toyota és a Panasonic tulajdonában lévő Prime Life Technologies hivatalos profilja a városfejlesztés, szerződéses lakásépítés, lakásfelújítás, ingatlanforgalmazás/gazdálkodás, belsőépítészeti kivitelezés, energiatakarékos megoldások, szerződéses épület kivitelezés, felújítás és építési tanácsadás lesz majd. A két technológiai óriás tudatos együttműködése hatalmas lendületet hozhat a jövő okosvárosainak fejlesztésében, ahol az infrastruktúra és az épületek, valamint a(z egyre inkább önvezető) járművek energiagazdálkodása és a forgalomszabályozás mind összefüggő rendszer részét képezik majd.

Top