Beköszöntött a bronzkor a Lexusnál

Két lenyűgöző különkiadással üdvözölte az újévet a Lexus Japánban. Az NX szabadidőjármű bronzszínű kivitele kiemeli a modell szoborszerű szépségét, míg a kékben játszó UX fiatalos dinamizmussal tekint optimistán a jövőbe.

Világszerte kulcsszerepet játszanak a prémium újrapozicionálásában, az ügyfélkör fiatalításában a kompakt és középkategóriás szabadidőjárművek. Nincs ez másképp a Lexusnál sem, ahol a 2014 végén bevezetett, majd 2017-ben megújult NX és a tavalyi év legfontosabb újdonsága, az UX globálisan rajzolja át a márka eladási ranglistáját. Ezért is esett a Lexus választása erre a két modellre a 2020-as év első limitált szériáinak kialakításakor.

A Lexus UX Blue Edition exkluzív kobaltkék/fekete belső színvilágot kombinál a modell világpremierjén szenzációként bemutatott, üvegszemcsékkel dúsított égszínkék fényezésével. A propeller rajzolatú, sötétszürke 17 colos keréktárcsákkal felszerelt autó műszerfala a tradicionális japán papír mintázatát idéző, különleges felületkezelést kapott, a küszöböket a Lexus logójával ellátott koptatópanel díszíti.

Az UX Blue Edition merész és vidám, az NX Bronze Edition viszont egészen más hangot üt meg: a következetesen alkalmazott bronz díszítőelemek időtlen eleganciával ruházzák fel a szabadidőjárművet.

A limitált széria Sonic Titanium festéséhez bronzszínű keréktárcsák (18 colos méretben) és kerékívtoldatok társulnak, a ragyogó hatást kiemelő kontrasztról a hűtőmaszk különleges fekete kidolgozása gondoskodik. Az utasteret bronzszínű öltésekkel varrott fekete felületekkel (ülés- és ajtókárpitok, műszerfalborítás, kormánykerék, váltószoknya, padlókonzol stb.), sportosan elegáns fekete tetőkárpittal és bronz tónusú dekorfelületekkel rendezték be.

Az NX Bronze Edition január második hetétől kapható a Lexus japán márkakereskedéseiben, az UX Blue Editionre február 3-ig kell várniuk az ügyfeleknek. A speciális kivitelű modellek európai forgalmazásáról egyelőre nincs hír, ám az eddigi tapasztalatok alapján valószínű, hogy itt is kaphatók lesznek hasonló kivitelű Lexus szabadidőjárművek.

Korábban az LC zászlóshajó kupéból készült több, markáns hangvételű különkiadás. 2018-ban kék, tavaly sárga, idén pedig exkluzív zöld árnyalatban volt (illetve lesz) elérhető az autó – magától értetődő módon erősen limitált példányszámban. Az, hogy ezt a gyakorlatot kisebb szabadidőjárműveire is alkalmazza a Lexus, jól szemlélteti a márka azon szándékát, hogy a modern hajtástechnológiákhoz hasonlóan az exkluzivitás élményét is szélesebb körben tegye elérhetővé.

Top