Kémfotókon a Toyota nem egy, hanem két új crossovere

A héten leplezi le új városi szabadidőjárművét a Toyota. A fejlesztés az utolsó pillanatig folyik, ráadásul a jelek szerint egy másik, szintén izgalmas modellváltozattal is bővül a Yaris-család.

A Toyota idén januárban hivatalosan is bejelentette, hogy új, minden eddiginél kisebb modellel bővíti tovább szabadidőjármű-palettáját. A jelek szerint azonban ez csak féligazság volt: a hosszú skandináv télben készült kémfotók tanúsága szerint ugyanis nem egy, hanem két emelt hasú modell is készülhet a Yarisból.

A korábban beharangozott crossover világpremierjére ezen a héten kerül sor, de a Toyota még most is féltve vigyázza annak dizájnját: a kora tavaszi teszteken az előző generációs Toyota Yaris bőrébe bújva rótta köreit a prototípus – a bőséges szabad hasmagasság és a karosszéria módosított arányai azonban egyértelművé teszik, hogy a megtévesztően ismerős vonalak már teljesen új műszaki tartalmakat rejtenek.

A Toyota városi szabadidőjárműve természetesen hibrid hajtáslánccal is elérhető lesz, ám ennél is különlegesebb, hogy az európai piacra Franciaországban gyártandó modell a hírek szerint összkerékhajtást is kap. Biztosak lehetünk abban, hogy nem mechanikus, hanem elektromos AWD-ről lesz szó, pontosan úgy, ahogy az új generációs Yaris TNGA-B padlólemezének „nagytestvérére”, a TNGA-K platformra épülő RAV4-esnél megismertük – persze értelemszerűen kisebb teljesítménnyel.

A Toyota leendő B-szegmensbeli crossoverével egyidőben azonban egy másik Yaris változatot is lencsevégre kaptak az északi kémfotósok. Erről semmi hivatalos információnk nincs, de iparági hírek szerint a Corolla Trek kiskategóriás megfelelője lesz. Ez azt jelentené, hogy az alapmodell karosszériáját kapja, strapabíró, fekete karosszériabetétekkel, kerékív-toldatokkal és lökhárítókkal kiegészítve. Magasabb oldalfalú négyévszakos abroncsokat, sőt, akár tetősínt is kaphat a dögösített kisautó.

Termékstratégiai okokból a terepbarát Yaris alighanem megvárja a bevezetéssel a 2020 második felében debütáló városi crossovert, ám minden bizonnyal még az év vége előtt piacra kerülhet.

Top