Spanyolországban talált gazdára a 3 milliomodik európai hibrid Toyota

Egy madridi vásárló új Corolla GR SPORT modellje volt a 3 milliomodik hibrid elektromos autó, amit a Toyota Európa értékesített.

A világ legzöldebb autógyártójaként ismert Toyota világszerte közel 16 millió környezetbarát hibrid elektromos autó értékesítésénél tart, ami többszöröse valamennyi versenytársa együttes részben vagy teljesen elektromos autó értékesítéseinek.  A két eltérő teljesítményű öntöltő hibrid elektromos hajtással és három karosszériaváltozatban (Hatchback, Touring Sports és Sedan) elérhető Toyota Corolla egyébiránt a világ legnagyobb darabszámban értékesített autója, az Európában gazdára találó darabokat pedig itt is gyártják.

A Toyota Spanyolország  a múlt hónapban átadta az Európában értékesített 3 milliomodik öntöltő hibrid-elektromos Toyotát, egy Corolla GR Sport modellt  büszke tulajdonosának, Nicolás Jiméneznek. Az Egyesült Királyságban gyártott Corolla GR SPORT változatot a világbajnok Yaris WRC versenyautó által ihletett sportos dizájn különbözteti meg a Corolla-család többi tagjától. Nicolás Jiménez elmondta, hogy azért választotta a Toyota hibrid-elektromos hajtását, mert gyakran jár Madrid belvárosában: “Manapság, amikor egyre több városban vezetnek be behajtási korlátozásokat, nagyon jól jön egy hibrid. Más megoldás fel sem merült bennem, hiszen már nemcsak Madridban és Barcelonában, hanem rengeteg más városban is kijelölték a Csekély Emissziójú Zónákat. Végül azért esett a választásom éppen a Corolla GR SPORT változatra, mert az autó dizájnjától 30 évvel fiatalabbnak érzem magam; lélekben ma is fiatal vagyok, és ehhez az érzéshez leginkább ez a Corolla-változat illik. Eredetileg egy Yaris hibridért mentem el a márkakereskedésbe, de amikor megpillantottam a Corollát, rájöttem, hogy sokkal jobban passzol az elképzeléseimhez. Nemcsak a méretei miatt, hanem azért is, mert kényelmesebbé teszi majd a hosszú utakat, miközben egy Madridhoz hasonló, zsúfolt nagyvárosban is kényelmesen lehet használni.”

A Toyota Spain elnök-vezérigazgatója, Miguel Carsi is jelen volt, amikor Jiménez úr átvette az új Corolla Hybrid GR SPORT-ot a madridi Comauto Sur márkakereskedésben: “Nagy megtiszteltetés a Toyota Spain számára, hogy mi adhatjuk át a hárommilliomodik hibrid-elektromos autót. A hibridek iránti kereslet gyorsan növekedik, most pedig izgatottan várjuk, hogy a sportos hangulatú autókat kereső vásárlók is felfedezzék maguknak a hibrid-elektromos hajtást. Biztosak vagyunk benne, hogy ez hamarosan bekövetkezik, hiszen hibrid technológiánk már ehhez is megfelelő vezetési élvezetet és teljesítményt biztosít.”

A Toyota Európa 20 évvel ezelőtt, 2000-ben kezdett hibrid-elektromos autókat árusítani, az első ilyen Toyota-modell a világ első öntöltő hibrid elektromos autója, a Prius volt. Ma már a vásárlók 20 különféle HEV közül választhatnak a Toyota és a gyártó prémium márkája, a Lexus európai kínálatában, és ezek az autó tavaly a teljes értékesítési mennyiség 52%-át (Nyugat-Európában pedig 63%-át) tették ki.

“A hárommillió hibrid-elektromos jármű eladása fontos mérföldkő, és jól mutatja, hogy hibrid autóink milyen vonzók a vásárlók számára. Hibridjeink értékesítési sikere révén a Toyota jó úton jár a 2020-as és 2021-es 95 g/km-es európai emissziós norma teljesítése felé.”  – mutat rá Matt Harrison, a Toyota európai ügyvezető alelnöke.

A Toyota és a Lexus mára közel 16 millió hibrid elektromos autót értékesített világszerte, több mint 120 millió tonnával csökkentve ezzel a légkör CO₂-terhelését. A Toyota hibrid technológiája szilárd alapot biztosít a márka átfogó elektromos hajtáslánc stratégiájához, amelynek eredményeképpen egyre több BEV, PHEV és FCEV modell születik.

Hibridek a világban | tények és adatok
1,6 millióÉvente ennyi hibrid elektromos Toyota és Lexus talál gazdára világszerte
1997Ekkor mutatták be Japánban a legelső Toyota hibridet, a Toyota Priust
120 millió tonnaEnnyi CO2-megtakarítást eredményezett a 15 millió hibrid eladása
44Ennyi hibrid modell készült eddig
>90Ennyi országban kaphatók a Toyota-hibridek
 Hibridek Európában | tények és adatok
3 millióEnnyi öntöltő hibrid elektromos Toyota és Lexus kelt el Európában (összesen 2000 óta)
52%A hibridek aránya a Toyota 2019-es európai eladásaiban
>550.000Ennyi hibrid kelt el 2019-ben Európában
2000A Toyota Prius európai színre lépése, és a hibridek értékesítésének kezdete
20Ennyi hibrid elektromos modell szerepel a Toyota és a Lexus európai kínálatban: Toyota: 1. Prius PHEV, 2. Prius, 3. Prius+ 4. Camry, 5. Corolla H/B, 6.Corolla Touring Sports, 7. Corolla Sedan 8. C-HR, 9. Yaris  10. RAV4 Lexus: 11. LS500h, 12. RX450h 13.RX450hL, 14. CT200h, 15. IS300h, 16. NX300h, 17. RC300h, 18. LC500h, 19. ES300h, 20. UX250h
4Ennyi európai üzemben készülnek hibrid autók vagy: a Yaris Hybrid Franciaországban (Valenciennes), a Toyota C-HR és a Corolla Sedan Hybrid Törökországban (Adapazari), a Corolla H/B és a Touring Sports Hybrid az Egyesült Királyságban (Burnaston) és hibrid hajtásláncok Lengyelországban (TMMP)
Top