Az RX 450h lett az Egyesült Királyság legjobb prémium hibridje

A Lexus RX 450h luxus-SUV nyerte el a ’Legjobb prémium hibrid autó’ címet a DrivingElectric megmérettetésén, amit Nagy-Britannia első számú, az elektromobilitásra szakosodott fogyasztói honlapja rendezett.

A világ első prémium hibridjének legújabb generációja, a Lexus RX 450h hozta el az első helyet az elektromobilitással foglalkozó neves brit online magazin, a DrivingElectric által meghirdetett megmérettetésen a ’Legjobb prémium hibrid autó’ kategóriában.

A Lexus RX kifinomult és fényűző SUV, ami fejlett hibrid technológiájával dízelmotoros vetélytársait is túlszárnyalja, így egyértelműen ez a modell a ’Legjobb prémium hibrid autó’ kategória győztese.”–  fogalmaz az eredményt bejelentő Richard Ingram, a DrivingElectric szerkesztője.

Az RX azért is számít különlegesnek, mert ez volt a világ legelső hibrid luxusautója: 2004-ben az RX 400h jelent meg először hibrid hajtással a prémium szegmensben. Az immár negyedik generációs RX egy folyamatos fejlődés eredményeként született meg.

A Lexus mérnökei mindvégig arra törekedtek, hogy az autó mindig a kényelem, a kifinomultság és a kézműves minőségű luxus legmagasabb szintjét nyújtsa, és mindehhez az öntöltő hibrid hajtás lenyűgöző takarékossága és kiemelkedő vezetési élménye társuljon. A modell kínálatában immár egy hétüléses változat, az RX-L is szerepel. A Lexus eddig mintegy 500.000 hibrid RX-et értékesített világszerte, és ebből 131.000 darab Európában talált gazdára. Az RX emellett megalapozta a márka kiterjed SUV-családjának kifejlesztését is, amelyben ma már a közepes méretű NX és a 2019-ben bemutatott kompakt UX is szerepel. Az UX lett a Lexus belépő modellje a tisztán elektromos hajtású autók piacán; az UX 300e éppen most jelenik meg az európai márkakereskedésekben.

Top